Bank

Fontos módosítás jöhet a babaváró hitelnél

Portfolio
Akik július elejére várják a babájukat, komoly adminisztrációs feladattal találhatják szembe magukat, ha fel akarják venni a babaváró hitelt. A rendelet szerint csak a kölcsönszerződés megkötése után született gyermekek után jár a támogatás, ezt viszont lehetetlen teljesíteni, ha például a baba július elsején nulla óra egy perckor születik. Bár hivatalosan az Emmi nem kommunikált erről, egy emiatt aggódó leendő szülőt azzal nyugtattak: dolgoznak ennek megoldásán - számolt be az Index.
Napokon belül igényelhető lesz a legfeljebb 10 millió forintos babaváró támogatás a bankoktól. A bankfióki sorbanállás garantált, ha már az első napokban felvennénk a vissza nem térítendő támogatássá alakítható hitelt, de meggyorsíthatjuk az igénylési folyamatot, ha már a szükséges dokumentumokkal érkezünk a bankba. Hogy mire figyeljünk oda, arról itt írtunk részletesen.

Ugyanakkor szűk keresztmetszetet jelenthet azoknak a szülőknek az állami támogatott hitel felvétele, akik július legelejére várják a babájukat, hiszen esélytelen egy július elsején vagy akár az első napokban születő gyermek esetében, hogy már a születése napja előtt élő szerződéssel rendelkezzenek a szülők a hitelre.

Az Index egyik olvasója is ebben a cipőben jár, július negyedikére várják a gyermeküket. Érdeklődésére a Csalad.hu portálon - amely az Emmi háttérintézményeként működő Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett weboldal - azt a választ adták:

Jelenleg tényleg úgy néz ki, hogy a kölcsönszerződés megkötése után született gyermekek jogán jár a támogatás. Ezzel kiesnének azok a babák, akik az első időszakban születnek, hiszen 2019. július 1-jén 0 óra 1 perckor senki nem tudja beadni az igényt. A rendelet még nem lépett hatályba, dolgoznak a megoldáson. Keresik a megoldást, hogy az első időszakban születő babák se maradjanak ki.

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
házaspár