Előfizetői tartalom

Háborút hirdetett az MNB a változó kamatozású lakáshitelek ellen

Portfolio
Nem tanultak a bankok a devizahiteles válság tapasztalataiból, ezt mutatja, hogy még mindig nagyon magas a változó kamatozású lakáshitelek aránya az új kihelyezésekben - mondta ma az MNB alelnöke. A jegybank az idén megjelent, védjeggyel bíró Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelektől remél első lépésben változást, e kedvező termékek tulajdonságait ismertették egy mai sajtótájékoztatón. Az MKB, az OTP és a Raiffeisen egyelőre csak egyféle kamatperiódus mellett kínál ilyen hitelt, az ilyen banki gyakorlatot sajnálatosnak nevezte Windisch László.

A lakáshitelfelvételben a Pénzcentrum kalkulátora is segít. A budapesti eseményen Windisch László, az MNB alelnöke ismertette: Kialakították a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek (MFL) védjegyét és összehasonlító oldalát. A jegybank célja, hogy a lakáshitelek iránt érdeklődők először ez utóbbit keressék fel, és ne egyből bankfiókba menjenek. Minden jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés