Előfizetői tartalom

Hihetetlen összegű tartozástól szabadultak meg a bedőlt adósok

Portfolio
Működésének közel három éve során, 2014 végéig 14 ezer ingatlant vásárolt meg a Nemzeti Eszközkezelő a bajba került jelzáloghitelesektől összesen 52,4 milliárd forintért. Ezzel eddig 113,5 milliárd forintnyi adósságtól szabadították meg őket, bérleti jogot biztosítva nekik korábbi lakásukban. A társaság sajtóbeszélgetésén számos érdekes adatot ismertettek. Elhangzott: a 25 ezres, idén betöltendő kvótát megnövelve akár 50 ezres lakásszámot is tudnának kezelni.

A Nemzeti Eszközkezelő működésének lényege az alábbi:A társaság megveszi a bajba került jelzáloghitelesektől a lakásukat diszkont áron, az addigi tulajdonos bérlő lesz. Az adósok ezzel megszabadulnak az adósságuktól, a hitelező (pl. bank) 2,14 egységnyi tartozásáért átlagosan 1 egységet kap az eszközkezelőtől. Az eszközkezelő kezeli tovább az adósok ingatlanát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés