Jól jönne néhány millió forint? Ezek most a legjobb megoldások

2019.01.19 12:31

Talán még soha nem volt ilyen könnyű és olcsó pénzhez jutni.

A családi kassza ünnepek utáni kiürülése miatt januárban is sokan folyamodnak személyi kölcsönért a bankokhoz, pénzügyi vállalkozásokhoz. Ennél sokkal jobb, ha nem általános pénzszűke, hanem valamilyen értelmes életcél megvalósítása érdekében nyúlunk a hitelfelvétel lehetőségéhez. Akik ilyesmiben gondolkodnak, azok számára bemutatjuk most Magyarország legolcsóbb személyi kölcsöneit. Saját kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Bár, mint említettük, januárban is sokan folyamodnak személyi kölcsönért, az elmúlt hét év MNB-s statisztikái alapján gyengének számít az évkezdet az év többi részéhez képest ezen a piacon. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy (a még nem ismert decemberi adattól eltekintve) tavaly az előző év azonos hónapjához képest éppen januárban ugrott meg a leginkább a személyi kölcsönök felvétele Magyarországon. Akkor 81%-kal vettük fel többet belőle, mint egy évvel korábban, míg az év első 11 hónapjában közel 50%-os volt a növekedés.


A lakáscélú hitelek mellett a személyi kölcsön most a lakossági hitelpiac másik nagy hajtóereje. E kölcsöntípus népszerűsége az ingatlanfedezet bevonása nélküli hitelfelvételnek, a gyors (akár órákon belüli) elbírálásnak és folyósításnak, valamint a minden korábbinál alacsonyabb kamatnak köszönhető. Míg 2017 novemberében még 14,5%-os, legutóbb már csak 13,5%-os átlagos THM-mel nyújtották a bankok a személyi kölcsönöket. Mi azonban ennél az átlagnál jóval kedvezőbb konstrukciókat is találtunk.


Kétféle jövedelem, hitelösszeg és futamidő mellett néztük meg, milyen THM-mel, törlesztőrészlettel és teljes visszafizetendő összeggel kínálják manapság a személyi kölcsönöket:
  • 300 és 150 ezer forintos nettó jövedelem mellett,
  • 600 ezer és 3 millió forintos hitelösszeg mellett,
  • előbbi összeget 2 éves, utóbbit 5 éves futamidő mellett.
A Pénzcentrum kalkulátora és a Bank360.hu szélesebb körű gyűjtése alapján azt találtuk, hogy a magasabb jövedelműek számára a CIB Bank nyújtja a legkedvezőbb 600 ezer forintos, 2 éves személyi kölcsönt, rajta kívül a Sberbank és az UniCredit került fel a dobogóra a THM alapján.


Ugyanilyen jövedelemszint, de nagyobb hitelösszeg és hosszabb futamidő mellett, vagyis a 3 millió forintos, 5 éves hitel esetében a Cofidis végzett az első helyen, majd a Sberbank és a Budapest Bank következik a THM alapján.


Ha alacsonyabb, 150 ezer forintos nettó jövedelem mellett nézzük meg ezeket a hiteleket, akkor a kisebb hitelösszeg és rövidebb futamidő mellett szintén a CIB Bank kerül ki győztesen, majd a Sberbank és az Oney következik.


Nagyobb hitelösszeg és hosszabb futamidő mellett viszont már az Oney az első, utána a Cetelem és a Takarék következik.


Saját kalkulációhoz használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

További ajánlataink

Sosem volt még ennyi nyugdíjmilliomos - Hogy csinálják?

A Fidelity szerint ennek több oka van.

A magyar GDP 12-szerese ül japán postabanki betétben

És nem tudnak mit csinálni vele.

Vezetőváltások az MFB-nél és a Hiventuresnél

Kisgergely Kornél az állami bank új pénzügyi vezetője.

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF