Készülj a magasabb kamatokra - üzeni a legnagyobb amerikai bank vezére

MTI
2018. május 8. 18:47    
nyomtatás
 
A befektetőknek fel kell készülniük arra, hogy a tízéves amerikai államkötvények hozama elérheti a négy százalékot, és erősödni fog a volatilitás az államkötvény- és devizapiacokon - jelentette ki Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatója kedden a Bloomberg TV-nek adott nyilatkozatában.


A legnagyobb amerikai bankcsoport vezetője szerint
  • ha a gazdasági növekedés üteme és a fogyasztói árak emelkedése erősebb lesz a vártnál, a Fed az eddigi várakozásoknál gyorsabb ütemben emelheti a kamatokat.
  • Ez a tízéves államkötvények hozamának emelkedéséhez vezethet, könnyen lehet, hogy 4 százalékra nő a hozam, erre fel kell készülni.
  • Ha a 4 százalék "egy erős és egészséges" Amerika jelképe, majdhogynem normalizálásnak nevezné a magasabb hozamokat.
  • Az Egyesült Államok nagyszerűen teljesít, erős a gazdaság, tőkepiacai nyitottak, pénzügyi rendszere jól működik. Egy kicsit azonban aggódik a magas államadósság miatt, és attól is tart, hogy más országok elkezdhetik leépíteni amerikai államkötvény-állományukat.

Bill Gross milliárdos befektető, a kötvénypiac legendás amerikai szakértője a múlt héten viszont arról beszélt, hogy várakozásai szerint a tízéves amerikai államkötvények hozama 2,80 és 3,15 százalék között lehet az év végére, és a helyzetet egy "hibernált medvepiachoz" hasonlította.

Dan Ivascyn, a világ egyik legnagyobb alapkezelője, a Pimco befektetési igazgatója viszont úgy látja, hogy még korai medvepiaci trendről beszélni, és ha a tízéves amerikai államkötvények hozama meghaladja a 3 százalékot, jó eséllyel növelik arányát a befektetéseken belül.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium