Lakást vennél? Megtaláltuk neked Magyarország legjobb lakáshiteleit!

2019.04.19 13:15

Milliókat bukhatsz, ha drága kölcsönt választasz.

Nem igazolódtak be azok a félelmek, amelyek szerint mostanra elszállnak a lakáshitelek kamatai: továbbra is rekordalacsony szinten kaphatunk kölcsönt a bankoktól. A rövid kamatperiódusú lakáshiteleket 2,9-3,5%-os, a hosszú kamatperiódusúakat 3,9-6,7%-os átlagkamattal kínálják a legjobb ajánlatot nyújtó hitelintézetek. Mutatjuk a részleteket, saját lakáshitel kalkulációjához pedig a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

A példaszámításainkban szereplő hitelfelvevő 10 millió forintot szeretne felvenni piaci alapon 20 éves futamidőre használt lakás vásárlására. Nettó 300 ezer forintos jövedelemmel rendelkeznek az adóstársak, és vállalják, hogy jövedelmüket a hitelnyújtó banknál vezetett számlájukra utaltatják. Minden esetben a THM alapján 5 (ennek hiányában 4) legjobb ajánlatot nyújtó bankot vettük figyelembe, és az ajánlatokat ezúttal a várható havi törlesztőrészlet alapján rangsoroltuk.

Rövid kamatperiódusNagyon kevesen vesznek már fel manapság rövid kamatperiódusú lakáshitelt, ennek ellenére a bankok ajánlataiban még szép számmal találunk ilyeneket. A Pénzcentrum kalkulátora és a Bank360.hu gyűjtése alapján 3 hónapos kamatperiódus mellett az Oberbank nyerte a törlesztőrészlet-versenyt, a nagybankok közül a K&H Bank áll a legjobban. A legjobb ajánlatot nyújtó bankok átlagosan 2,89%-os THM, 2,70%-os kamat és 54 232 forintos havi törlesztőrészlet mellett kínálnak ilyen hitelt.


6 hónapos kamatperiódus esetén egy nagybank, az Erste Bank kínálja a legalacsonyabb várható törlesztőrészletet, a legjobb banki ajánlatok átlagos THM-e 3,06%, kamata 3,11%, havi törlesztőrészlete pedig 56 215 forint.


12 hónapos, vagyis éves kamatperiódus mellett szintén egy nagybank, a CIB Bank került az élre, az öt legjobb banki ajánlat átlagosan 3,52%-os THM-mel, 3,30-os kamattal és 57 511 forintos törlesztőrészlettel kecsegtet.


Kalkulálj magadnak saját lakáshitelt a Péncentrum kalkulátorával!

Hosszú kamatperiódusManapság ezek a népszerű konstrukciók, nem véletlenül: hosszú éveken keresztül állandó törlesztőrészlettel vehetők igénybe. 5 éves kamatperiódus mellett az Oberbank került az első helyre, a nagyobbak közül pedig a Takarék Csoport lakáshitele áll az élen. Az 5 legjobb banki ajánlat átlagosan 3,87%-os THM, (a Budapest Bank "Egyenlítő" hitelének sajátossága miatt ennél magasabb,) 3,89%-os kamat és 60 432 forintos törlesztőrészlettel érhető el a példában szereplő ügyfél számára.


A még biztonságosabb, 10 éves kamatperiódusú hitelek esetében a kisebb bankok közül szintén az Oberbank tarol, a nagybankok közül pedig az Erste Bank. A legjobb banki ajánlatok átlagosan 4,50%-os THM-mel, 4,55%-os kamattal és 63 859 forintos törlesztőrészlettel érhetők el, vagyis a legolcsóbb (3 hónapos kamatperiódusú) lakáshitelekhez képest csaknem havi 10 ezer forintos hátrányban vannak, ez az ára a kiszámíthatóságnak.


Azok a hitelek, amelyek a 20 éves futamidő teljes egészében fix kamatozásúak és a törlesztőrészletük sem változik, a K&H Bank ajánlatában érhetők el a legkedvezőbb várható törlesztőrészlettel. Az ilyen hitelt kínáló bankok átlagosan 6,74%-os THM-mel, 6,26%-os kamattal és 74 402 forintos törlesztőrészlettel tették elérhetővé a tökéletesen kiszámítható lakáshitelüket.


A fenti listák természetesen nem személyre szabottak, a pontosabb számításhoz érdemes igénybe venni a Pénzcentrum kalkulátorát.

További ajánlataink

Bombabiztos lakáshitelt akarsz? Nagyszerű hír érkezett!

Kedvező elmozdulás történt július óta.

Tulajdonost vált az MKB Bank, de még véletlenül sem a tőzsdén keresztül

Szíjj László kiszáll a nyilvános tulajdonosok közül.

Dübörög az építőipar a magyar lízingcégeknél

Népszerű lett a gépek finanszírozása.

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF