Előfizetői tartalom

Megjött a Kúria bejelentése: így kell átszámolni a vitatott devizahiteleket

Portfolio
Hosszú ideje várt állásfoglalást fogadott el a Kúria konzultációs testülete azokra a peres devizahitelekre, amelyeknél az árfolyamkockázatról egyáltalán nem, vagy nem világos és nem érthető módon kaptak tájékoztatást az adósok. Értékelésünk szerint az állásfoglalás a hitelezők és az adósok számára sem egyértelműen kedvező, inkább egy köztes állapotot idéz elő az árfolyamveszteségek megosztásával.

A nem kötelező állásfoglalás szerint érvényessé kell nyilvánítani a vitatott szerződéseket úgy, hogy a kölcsön összegét a ténylegesen folyósított forintösszegben kell meghatározni, ügyleti kamatként pedig változatlan kamatfelár mellett egy forintkamatot kell meghatározni (ez persze a devizakamatnál általában jóval magasabb), VAGY a bíróság az árfolyamemelkedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés