Előfizetői tartalom

Mi lesz a bedőlt hitelesek lakásával? - Megjelentek a friss adatok

Portfolio
Hiába szűnt meg év elején a kényszerértékesítési kvóta, a bankok továbbra sem nagyon élnek azzal a jogukkal, hogy értékesítsék bedőlt jelzáloghitellel rendelkező adósaik ingatlanát. Mindössze 41 ingatlan volt, amelyet kényszerértékesítettek az első negyedévben, miközben a Nemzeti Eszközkezelő 1563 lakást vett át - mutatják az MNB friss adatai.

Szeptember közepéig fennáll az elszámolásban érintett lakossági hitelekre vonatkozó kilakoltatási moratórium. Részben ezzel, részben az értékesítést nehezítő jogszabályi és piaci körülményekkel magyarázható, hogy a bankok nem nagyon élnek továbbra sem a kényszerértékesítési jogukkal. Pedig év eleje óta már nem korlátozza a korábban fennállt kényszerértékesítési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés