Novák Katalin: csak formális hitelbírálat kell a kamatmentes 10 millióhoz

2019. március 11. 17:25    
nyomtatás
 
Formális hitelbírálatot fognak végezni a bankok a július 1-jén megjelenő új, akár 10 milliós, kamatmentes babaváró hitel kihelyezésekor, amelynek során a jogszabályi feltételeknek való megfelelést mérlegelhetik - pontosította Novák Katalin államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában Gulyás Gergely és Orbán Viktor szavait. Egyértelműsítette azt is: a három gyerek után járó újautótámogatáshoz a meglévő gyermekeket is figyelembe lehet venni.

Fontos téma lesz ez Hitelezés 2019 konferenciánkon, nem érdemes lemaradni!Novák Katalin a fiatal házasok kamatmentes hiteléről elmondta:
  • Az igénylő házastársak legalább egyikének 3 éves biztosítotti jogviszonya (felsőoktatást is figyelembe véve) kell legyen, a nőnek 18-40 év közöttinek kell lennie. Legalább az egyik félnek első házasnak kell lennie.
  • Nem feltétel, hogy friss házasok legyenek, az sem, hogy ne legyen gyermekük.
  • A bankoknál lehet igényelni július 1-je után, formális hitelbírálat lesz, amelyben a bankok az említett feltételeket mérlegelhetik.
  • A kormány arra számít, hogy a gyermeket vállalók fogják felvenni, mert akinek nem lesz gyermeke, visszamenőleg és előretekintve is kamattámogatással együtt kell visszafizetnie a hitelt.
  • A Magyar Bankszövetséggel és ezen keresztül a magyar bankok szereplőivel is egyeztetnek, már most egy méltányos tárgyalási folyamaton vannak túl. A bankok felmerülő költségeit megtérítik, az állam kezességvállalóként áll a hitelek mögött.
  • A legalább három gyerek után járó újautótámogatáshoz a meglévő gyermekeket is figyelembe lehet venni, gyakorlatilag minden olyan gyermeket, amelyre családi pótlékot lehet igénybe venni.


Ha "formális" lesz csak a hitelbírálat, és csak az említetett jogszabályi feltételekre vonatkozik majd, akkor gyakorlatilag nem lesz lényegi hitelbírálat az új hitelhez, és ennek számos negatív következménye lehet a háztartások felelős eladósodottságára és a piaci hitelezésre is.

Novák Katalin: csak formális hitelbírálat kell a kamatmentes 10 millióhoz
Klikk a képre!


Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Fontos téma lesz ez Hitelezés 2019 konferenciánkon, nem érdemes lemaradni!

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium