Bank

Pénz kéne, de azonnal? Nem mindig a banknál a megoldás

Portfolio
Online ügyintézéssel, perceken belüli folyósítással és rekordalacsony hitelkamatokkal csábítják egyes bankok azokat, akiknek valamilyen életesemény miatt mielőbb pénzre lenne szükségük. Mi most a törlesztőrészlet szempontjából néztük meg, melyek ma a legjobb személyikölcsön-ajánlatok Magyarországon. Azokat az ajánlatokat vizsgáltuk meg ezúttal, amelyek esetében nem szükséges korábbi ügyfélnek lennünk, és azt találtuk, hogy jellemzően nem a bankok, hanem egyes pénzügyi vállalkozások nyújtják ilyenkor a legjobb megoldást. Személyre szabott ajánlatot akarsz? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Miért ilyen népszerűek a személyi kölcsönök?

A személyi kölcsönöknek nagyon sok előnyük van, nem véletlen tehát, hogy a lakáshitel után ez most a legnépszerűbb lakossági hiteltípus Magyarországon:
  • nem igényel lakásfedezetet, biztosítékot, így nincs szükség közjegyzői közreműködésre sem,
  • a lakáshitelekkel szemben szabad felhasználásúak (ez alól vannak néhol kivételek, pl. lakáscélra nyújtott személyi kölcsönök),
  • egyre több banknál nemcsak online igényelhető, de akár a teljes folyamat online lebonyolítható,
  • folyamatosan csökken a folyósítás várható ideje, vannak bankok, amelyek a hitelfelvételi gondolat megszületésétől akár egy órán belül pénzhez juttatnak.
Az utóbbi két szempontból egyelőre előnyben vannak azok, akik az adott bankhoz utalják a fizetésüket, vagyis már ügyfelek, de van olyan hazai nagybank, amely hamarosan a nem ügyfél hitelfelvevők számára is elérhetővé teszi a teljes online személyikölcsön-felvételt.

Pénz kéne, de azonnal? Nem mindig a banknál a megoldás
A Pénzcentrum kalkulátora és a Bank360.hu gyűjtése alapján megnéztük a bankok és pénzügyi vállalkozások ajánlatát azok számára, akik nem az adott társasághoz utalják a jövedelmüket. Részben összeg (600 ezer, illetve 5 millió forint) és futamidő (2 illetve 5 év), részben pedig a hitelfelvevő nettó jövedelme (250 ezer alatt vagy felett) alapján bontottuk ketté az ajánlatokat, minden intézménynél a legjobb ajánlatot kiválasztva. Íme a végeredmény.

Személyre szabott ajánlatot akarsz? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Legjobb ajánlatok jövedelemátutalás nélkül

Gyűjtésünk tanulsága az, hogy a jövedelemátutalás nélküli személyi kölcsönt választó ügyfelek számára a pénzügyi vállalkozások és kisebb bankok sok esetben megelőzik a nagybankokat. Utóbbiak jellemzően olcsóbb hitelt adnak, ha a jövedelmünket a bankhoz utaljuk. A legolcsóbb jövedelemátutalás nélküli személyi kölcsönök havi törlesztőrészlete 600 ezer forintos hitelösszeg mellett átlagosan pár száz forinttal, a 3 millió hitelösszeg esetén 1500-2000 forinttal haladja meg a legolcsóbb jövedelemátutalásos személyi kölcsönökét.

Kis összeg, rövid futamidő és magas jövedelem mellett az Auchan érdekeltségében lévő Oney hitelterméke bizonyult a legolcsóbbnak.

Pénz kéne, de azonnal? Nem mindig a banknál a megoldás
Nagy összeg, hosszú futamidő és magas jövedelem mellett viszont a Cofidis előzött meg mindenkit.

Pénz kéne, de azonnal? Nem mindig a banknál a megoldás
Kis összeg, rövid futamidő és alacsony jövedelem mellett szintén az Oney konstrukciója a legolcsóbb.

Pénz kéne, de azonnal? Nem mindig a banknál a megoldás
Nagy összeg, hosszú futamidő és alacsony jövedelem mellett pedig ezúttal is a Cofidis terméke áll az élen.

Pénz kéne, de azonnal? Nem mindig a banknál a megoldás
Személyre szabott ajánlatot akarsz? Használd a Pénzcentrum kalkulátorát!
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bank-of-america-manhattan-new-york-amerikai-egyesult-allamok