Soha nem látott adóssághegyet halmoztak fel az amerikai családok

2018. február 14. 08:55    
nyomtatás
 
Az amerikai háztartások adóssága 13 100 milliárd dolláros rekordértékre kúszott az október-decemberi periódusban a New York-i Fed adatai szerint. Mióta ez az érték először rekordott döntött négy negyedévvel ezelőtt, azóta konzisztensen emelkedik - írja a Bloomberg.


Más hiteltípusok esetén is emelkedő tendencia tapasztalható; a hitelkártya-adósság 3,2%-ot növekedett, ami a második legnagyobb növekmény 2007 óta, miközben az autóhitelek is rekordmagasan vannak. A hitelkártya-adósság 7,55%-a nem teljesítő (vagyis legalább 90 napja nem fizetik), ami 2016 eleje óta nem látott érték, autóhitelek esetén ez a szám 4,05%, ami 2012 óta nem látott érték.

Összességében a háztartások nem teljesítő hitelállománya 3,12%-ra esett az előző negyedéves 3,19%-ról.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium