Előfizetői tartalom

Személyi kölcsönök: a tűzzel játszik a magyar?

Portfolio
Nem veszélytelen személyikölcsön-tartozásba verni magunkat, különösen, ha sokmilliós összeggel, hosszú futamidővel és a lehető legmagasabb törlesztőrészlettel választjuk ezt a hiteltípust. Márpedig az MNB adatai szerint egyre többen döntenek így, vélhetően azért is, mert nem tudják (jobb esetben nem akarják) megterhelni már amúgy is jelzáloggal terhelt lakásukat. A személyi kölcsönök háromnegyedét alapvetően három hitelcélra költik a háztartások: lakáscélra, gépjárművásárlásra és hitelkiváltásra.

Felelős hitelfelvételt tervezel? Használd hozzá a Pénzcentrum kalkulátorát! Két érdekes, újdonságértékű statisztika is megjelent a héten az MNB friss Pénzügyi stabilitási jelentésében a fogyasztási hitelekről. Az egyik azt mutatja, hogyan változott az utóbbi időben az újonnan felvett személyi kölcsönök futamideje. Kiderült:egyre nagyobb azok aránya, akik 7 évnél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés