FONTOS Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?
 
Előfizetői tartalom

Szeptembertől indulhatnak a Juncker-terv hatalmas beruházásai

Portfolio
Ma elfogadta az Ecofin az Európai Stratégiai Beruházási Alapról szóló rendeletet, amely alapján szeptembertől indulhatnak az alap által finanszírozott projektek, azaz ezzel életre kel a Juncker-terv névre hallgató átfogó gazdaságélénkítő stratégia. A hazánk által is támogatott jogszabály a gazdaság fellendítése és a növekedés beindítása érdekében uniós garanciát biztosítana a kockázatosabb hitelkihelyezések esetén. Varga Mihály szerint további lépések szükségesek az európai országok versenyképességének javítására - közölte az NGM.

Újfajta eszközzel bővül az Európai Beruházási Bank (EIB) finanszírozási repertoárja és megnyílik a lehetőség kockázatosabb beruházások EU-s garanciával támogatott megvalósítására. Az Európai Stratégiai Beruházási Alap (European Fund for Strategic Investment - EFSI) célja, hogy az Európa-szerte alacsony beruházási hajlandóság növekedjen, elsősorban a nagyarányú likvid...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés