Váratlanul megtorpant a hitelezés a világ második legnagyobb gazdaságában

2018. január 12. 10:57    
nyomtatás
 
Kínában decemberben messze az elemzői várakozások alatt alakult az új hitelek kihelyezése, amely 584,4 milliárd jüan (90,28 milliárd dollár) volt. Tavaly így is rekordmértékű, 13,52 ezer milliárd jüannyi hitelt helyeztek ki a pénzintézetek.


A Reuters elemzői konszenzusában a decemberi adatra 1 ezer milliárd jüanos becslés szerepelt, ehhez képest csak 584,4 milliárd jüannyi új hitelt helyeztek ki a bankok, jóval kevesebbet, mint novemberben (1,12 ezer milliárd jüan). Decemberben az M2 típusú pénzmennyiség 8,2 százalékkal nőtt éves alapon a kínai jegybank közlése szerint, az előrejelzés 9,1 százalékos növekedés volt.

2017-ben ugyanakkor még így is rekordmértékű volt a hitelkihelyezés Kínában: a 2016-os 12,65 ezer milliárd jüan után tavaly 13,53 ezer milliárd jüannyi hitelt helyeztek ki. A kínai kormány egyik fontos törekvése, hogy csökkentse a pénzügyi rendszer kockázatait, valamelyest visszafogja a hitelezést. Legutóbb hétfőn jelentették be, hogy újabb, a kockázatokat csökkent intézkedéseket terveznek.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium