Előfizetői tartalom

A nap ábrája - Így zárnak be sorra a bankfiókok

Portfolio
Az online és mobilbankolás egyre elterjedtebbé válása és a pénzügyi válság ellenére csak 4,8 százalékkal csökkent az amerikai bankok fiókhálózata 2009 óta - derül ki az amerikai betétbiztosító (FDIC) tanulmányából. Ez azonban csak első pillantásra tűnik kevésnek, az elmúlt fél évszázad adatait figyelembe véve már nagy változásnak számít.

Tavaly június végén az FDIC által biztosított bankok (vagyis lényegében a bankszektor összes szereplője) fiókhálózata 94 725 fiókból állt, ami a 2009-es 95 500-as rekordszámú fiókhoz képest 4,8 százalékos csökkenésnek felel meg.Az amerikai bankfiókhálózat mérete az elmúlt 50 évben a mostanin túl egyetlen időszakban csökkent trendszerűen, a 86-os olajválság idején.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés