Több száz bankot és kártyacéget támadtak meg hackerek

2018. február 14. 09:41    
nyomtatás
 
Több mint egymilliárd rubelt (4,38 milliárd forint) lopott ki egy csapat hacker Oroszország bankjaiból a Cobalt Strike biztonsági tesztprogram segítségével tavaly - állítja az orosz jegybank.


A jegybank igazgatóhelyettese, Dimitrij Szkobelkin egy kiberbiztonsági konferencián árulta el, hogy 21 "támadáshullámot" szenvedtek el az orosz bankok, pénzügyi intézmények a Cobalt Strikeon keresztül 2017-ben. Ezekben összesen 240 hitelkártyacéget támadtak meg, 11 a támadások közül sikeres is volt.

A Cobalt Strike kiberbiztonsági programmal egyébként a pénzintézetek a biztonsági rendszereiket tesztelik. Mivel alapvetően ez egy biztonsági réseken áthatolni hivatott vírus, sok hacker fejlesztett saját, "éles" változatot épített ki belőle.

2016-ban például ATM-ek feltörésére használták a vírust.

A Reuters szerint egyébként az orosz hatóságok azt akarják bizonyítani, hogy gyakran válnak ők maguk is hackertámadások áldozatává, miközben számos (főleg az amerikai demokratákhoz közeli) érdekcsoport vádolja az orosz államnak dolgozó hackereket azzal, hogy az amerikai választásokba beavatkoztak.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium