Előfizetői tartalom

Itt az új 50 ezer forintos érme

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank Szent Piroska tiszteletére 50 000 forint névértékű arany és 2000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki, amelyek az Árpád-házi magyar szenteket bemutató gyűjtői sorozat második tagjaként, a 2017-ben megjelent Szent Margit emlékérmét követik. Az emlékpénzeket Király Fanni ötvösművész tervezte - olvasható az MNB közleményében.

A ma megjelenő emlékpénzérmékkel a jegybank történelmünk egyik kiemelkedő, bár méltatlanul kevésbé ismert szentje előtt tiszteleg. Az arany és a színesfém változat azonos érmeképpel rendelkezik, csak értékjelzésükben térnek el. Az emlékérmék motívumválasztásukkal hiteles képet adnak Árpád-házi Szent Piroskáról, életművét komplexen mutatják be. Az előoldal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés