Előfizetői tartalom

2017 sehol nem lesz az idei évhez képest - Fordulat jöhet a felvásárlásokban

Portfolio
2017-ben világszerte 7963 közepes méretű összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciót hajtottak végre, összesen 682 milliárd dollár értékben. Ez volumenben 5,4 százalékos, míg összértékben 5 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. A kilátásba helyezett tranzakciók száma ugyanakkor folyamatosan növekszik, ami arra utal, hogy az előző évet terhelő politikai bizonytalanságok elmúltával az idei évben ismét növekedő pályára állhat az M&A piac - írja a BDO legfrissebb közleményében.

"A kedvező gazdasági környezet: a folytatódó konjunktúra, illetve a továbbra is alacsony szinten mozgó kamatszintek várhatóan visszahozzák a befektetők étvágyát, akik közül eddig sokakat elbizonytalanítottak az elmúlt időszak kiszámíthatatlan politikai fejleményei: a Trump-kabinet első lépései, illetve Európában a holland, a francia és a német választások. Amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés