Előfizetői tartalom

A régió első társadalmi hasznosságú tőkealapja indul el Magyarországon

Portfolio
6,25 milliárd forint tőkebefektetéssel elindul a Social Impact Fund elnevezésű tőkealap - jelentette be ma közös sajtótájékoztatón a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), a Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete (THBE) és az Európai Beruházási Alap (EIF). Olyan vállalkozásokba fektet tőkét az alap, amelyek üzletileg és társadalmi szempontból egyszerre termelnek eredményt.

Az alapkezelő és a felállítandó alap küldetése, hogy erősítse a vállalkozások által elérhető társadalmi hatásokat azáltal, hogy forrásokat és szakmai támogatást biztosít azon cégeknek, amelyek amellett, hogy pénzügyi szempontból eredményesen, nyereségesen működnek társadalmi és környezetvédelmi kihívásokra igyekeznek válaszokat találni újszerű, innovatív megoldásaikon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés