Előfizetői tartalom

Egymás között vásárolnak a magántőke társaságok

Portfolio
A Preqin adatai szerint 2013-ban az európai magántőke tranzakciókat nézve hét éve nem volt ilyen magas a másodpiaci értékesítés szerepe, ami arra utal, hogy eladói és vásárlói oldalon is vannak gyengeségek. Szakértők szerint sokak eladási kényszerben vannak és mivel szakmai befektető és egyéb kiszállási lehetőség nem adódik, hajlanak a befektetők a pénzügyi partnerek felkeresésében. A vásárlók oldaláról mindez úgy néz ki, hogy jó lehetőségek csak korlátozottan elérhetők, ezért megfelelő alternatíva lehet, ha egy már kipróbált céget vásárolnak meg. Igaz ennek az ára, hogy várhatóan kisebb hozamot lehet a befektetésen realizálni - írja a Reuters.

Hasonló témákról szó esik a június 12-i Portfolio.hu-HVCA éves iparági konferencián, ahol előadást tart Soros György. Regisztráljon Ön is! Az év eddig eltelt időszakában Európában 19,3 milliárd dollár értékben került sor magántőke társaságok tranzakcióira, ennek viszont a nagyobb része másodpiaci adásvétel volt, vagyis olyan értékesítés, amikor egy magántőke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés