FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
 
Előfizetői tartalom

Év végéig felpöröghetnek a felvásárlások

Portfolio
Továbbra is kivárás jellemzi az M&A piacot a közép-kelet európai régióban. 2016 harmadik negyedévében mindössze 45 üzletet kötöttek 2,3 milliárd dollár értékben az 500 millió dollár alatti, úgynevezett közepes méretű tranzakciók területén. Ez 43%-os visszaesést jelent az előző év hasonló időszakához képest és az elmúlt 8 év legalacsonyabb teljesítményét mutatja. Az országokon belüli akvizíciók domináltak, de csökkent a magántőke befektetések volumene - írja közleményében a BDO.

Kiemelkedő szektorok és üzletkötésekA második negyedévhez hasonlóan a harmadik negyedévben is az ipar és vegyipar szektor volt a legerősebb a felvásárlási ügyletek ötödével. Ezt a kiskereskedelmi (17,8%), az üzleti szolgáltatások (15,6%) és a Technológia, Média és Telecom (13,3%) szektor követte. A legalacsonyabb üzletkötési szám ezúttal a pénzügyi szektorban volt látható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés