Felvásárolják a Blikket és a Glamourt is kiadó céget

2019. június 12. 09:31  english version   
nyomtatás
 
A KKR bejelentette, hogy összesen mintegy 6,8 milliárd euróért felvásárolja a német lapkiadó óriást, az Axel Springert - írja a Bloomberg.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A KKR közleményéből kiderül, hogy a lapkiadó részvényeinek darabjáért 63 eurót fizet készpénzben, továbbá kitértek arra is, hogy a meghatározott ügyletérték végül 32%-kal magasabb lett annál, mint amikor három hónappal ezelőtt elkezdtek a felvásárlásról tárgyalni.

A hírek szerint Friede Springer, a lapkiadó alapítójának özvegye és egyben a legnagyobb tulajdonos a cégben, illetve Mathias Döpfner vezérigazgató is megtartaná részesedését a cégben, egyben az ügylet azt is eredményezi, hogy az Axel Springert kivezetik a tőzsdéről.

Döpfner mintegy két évtizedet töltött azzal, hogy Németország legnagyobb lapkiadóját az online média világa felé terelje, mára a cég eladásainak háromnegyedét a digitális üzletág adja.

A lapkiadó Magyarországon is jelen van, többek között a Blikk, a Glamour, a Kiskegyed és a Noizz márkákon keresztül.

A felvásárlási pletykákról korábban itt írtunk:

2019.05.30 09:26 Pénzügyi befektető szállna be az Axel Springerbe

Felvásárolják a Blikket és a Glamourt is kiadó cégetCímlapkép: Getty Images/Kay Nietfeld

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium