Előfizetői tartalom

Nagy dobásra készülnek a kínai befektetők Európában

Portfolio
A szakértők növekedésre számítanak az európai kockázatitőke-befektetési iparágban az M&A tranzakciók piacán, ugyanis biztosak abban, hogy a kedvező gazdasági kilátások ellensúlyozni fogják a Brexit hozta piaci bizonytalanságokat. A legnépszerűbb iparágak a magántőke bevonásos M&A tranzakciók esetében a gyógyszeripar, az üzleti és logisztikai szolgáltatások piaca, a technológiai szektor, valamint a média- és telekommunikációs iparágak. Emellett a kínai befektetők is élénken érdeklődnek az európai piac iránt, akik kedvező finanszírozási feltételeket tudnak kínálni - derül ki a Roland Berger, "European Private Equity Outlook 2018" című, legújabb tanulmányából.

A megkérdezett szakértők idén Európa-szerte Franciaországban számítanak a legerősebb PE aktivitásra, köszönhetően az ország üzlet-támogató politikájának. Spanyolországban és Portugáliában is jelentős növekedés lesz tapasztalható, habár alacsonyabb mértékben. Az európai lista végén Görögország és az Egyesült Királyság található, akik továbbra is a Brexit okozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés