Előfizetői tartalom

Nagyon jók a kilátások - Most érdemes céget venni

Portfolio
2008 óta a legjobb első negyedéves adatokat produkálta a közepes méretű vállalatfelvásárlások (M&A) piaca. A tranzakciók száma 4,6 százalékos emelkedéssel csaknem másfélezerre nőtt, miközben összértékük elérte a 133 milliárd dollárt (ez 13,3 százalékos növekedés a tavalyi első negyedévhez képest - derül ki a BDO International adataiból. A cégcsoport szerint az idei év további részében elsősorban a TMT (technológia, média, telekommunikáció), a pénzügyi szolgáltatások, illetve a gyógyszeripari, a gyógyászati és biotechnológiai szektorok dinamizmusa élénkítheti az M&A piacot.

Globális szinten a BDO idénre több mint 10 600 kilátásba helyezett tranzakciót azonosított, ami 66%-kal haladja meg a 2013-ban befejezett ügyletek számát. Ez Boross Ákos szerint akkor is nagyon kedvező kilátást jelent, ha ezeknek egy része különféle okok miatt meghiúsul, vagy időben csúszást szenved. Területek szerint továbbra is Észak-Amerikában, Kína, valamint a közép-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés