Előfizetői tartalom

Tömött zsebbel hagyják el a régiót a befektetők

Portfolio
Egy friss felmérés szerint a régiós magántőke befektetők bizalma enyhén visszaesett tavaszhoz képest, elsősorban a gazdasági és geopolitikai bizonytalanságok miatt. Ennek ellenére bíznak a régióban, és szívesen fektetnek be, ha jó lehetőséget találnak. A Deloitte felmérése alapján a közeljövőben a portfólió-kezelés értékelődik fel, a nyári nagyobb kiszállások után most is több cég esélyes rá, hogy eladósorba kerüljön. A kedvező piaci környezetben nagyon jó hozamokat tudtak elérni az intézmények, és megerősíti azt a feltevést, miszerint megéri a régióban nagy növekedés előtt álló cégekbe invesztálni.

A Deloitte minden évben kétszer közzéteszi a közép-európai magántőke bizalmi felmérésének eredményeit, az októberi adatokat most publikálták, ebből az derült ki, hogy a befektetők körében enyhe mértékben visszaesett a bizalom. A szentiment romlása elsősorban arra vezethető vissza, hogy továbbra is nagy a bizonytalanság Ukrajnában, a válaszadók visszajelzései alapján...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés