Előfizetői tartalom

Kiszáll a fehérjeporos cégből a Netrisk tulajdonosa

Portfolio
Az Enterprise Investors (EI) által kisebbségi társbefektetőkkel közösen kezelt Polish Enterprise Fund VII (PEF VII) magántőke-befektetési alap megállapodást írt alá a sportcélú táplálékkiegészítők európai piacán vezető pozícióval rendelkező Scitec Nutrition 100%-os tulajdonrészének értékesítéséről az egészségügyi és testápolási márkákra szakosodott, tőzsdén jegyzett, dél-afrikai Ascendis Health részére - írja az Enterprise Investors legfrissebb közleményében. Az ügylet értéke 170 millió euró, amelyből 150 millió eurót a tranzakció lezárásakor, 20 millió eurót pedig egy évvel később fognak kifizetni; Az ügylethez még meg kell szerezni az illetékes hatóságok - pl. a Johannesburgi Értéktőzsde - jóváhagyását és az Ascendis részvényesi közgyűlésének beleegyezését.

A Scitec sportcélú táplálékkiegészítő termékeket gyártó és forgalmazó céget a PEF VII 2012-ben, társbefektetőként vásárolta meg. A társaság jelenleg mintegy 90 országban van jelen, és több mint 700 embert foglalkoztat. 2015-ös árbevétele 100 millió euró, nettó nyeresége pedig 11 millió euró körül volt. A Scitec vertikálisan integrált szervezet, saját kutatás-fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés