Bill Gatesnek sem volt soha annyi pénze, mint most a világ leggazdagabb emberének

2018. január 9. 09:03    
nyomtatás
 
Hétfőn meghaladta a 105 milliárd dollárt Jeff Bezos vagyona, köszönhetően az Amazon-részvények menetélésnek, ezzel pedig olyan vagyonra tett szert, amilyen még Bill Gatesnek sem volt azelőtt - számol be a hírről a Bloomberg.

Kereskedés Amazon-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Idén eddig 6,6%-ot emelkedtek az Amazon-részvények, ami részben annak köszönhető, hogy az adatok szerint a hálaadást követő 5 hétben az online kiskereskedelmi értékesítések közel 90%-a a cégnél csapódott le.

Bill Gatesnek sem volt soha annyi pénze, mint most a világ leggazdagabb emberének


A mostani árfolyamemelkedésnek köszönhetően Jeff Bezos vagyona olyan magasságokba ért, amely a Bill Gates által 1999-ben elért vagyont is meghaladja. Az Amazon-vezér tavaly októberben vette át Gatestől a világ leggazdagabb embere címet akkori, közel 94 milliárd dolláros vagyonával, ami mára már meghaladja a 105 milliárdot is.

Igazság szerint a 62 éves Gates gazdagabb lenne, mint most Bezos, ha nem adományozta volna el vagyonának egy jelentős részét jótékony célokra. Ha Gates teljes vagyona még meglenne, akkor most mintegy 150 milliárd dollárja lenne, ami jóval több, mint Bezos 105 milliárdja. Minden esetre 1996 óta a Microsoft-vezér 70 millió Microsoft-részvényt és közel 3 milliárd dollárnyi készpénzt adományozott.

Címlapkép: AFP/Joe Klamar

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium