Bank

Kijött a lista: ők a leggazdagabb magyarok

Portfolio
Idén is közzétette a Napi.hu a 100 leggazdagabb magyar című kiadványát, amelyben ismét Csányi Sándor foglalja el az első helyet. Az OTP vezére tavaly óta 35 milliárd forinttal, 200 milliárdra duzzasztotta vagyonát, a tíz leggazdagabb magyar vagyona pedig összesen közel 1120 milliárd forintot tesz ki.
Csányi Sándor idén egymás után már hatodszorra viseli a leggazdagabb magyar címét, miután 2011 óta az OTP-vezér szerepel a lista legelején. Csányit Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi a sorban 175 milliárd forintos vagyonával, a dobogó harmadik helyét pedig Demján Sándor foglalja el 120 milliárddal.

A tíz leggazdagabb magyar között még ott van Gattyán György, Wáberer György és Simicska Lajos is. A top 10 között egy év alatt Demján Sándor tudta legnagyobb mértékben növelni vagyonát, összesen 29%-kal, de nem sokkal marad le Csányi Sándor sem 21%-ot meghaladó vagyongyarapodásával.

A tavalyi tízes listához képest változások is vannak a nevek között: Várszegi Gábor például kikerült a tízek közül, miután a lap szerint az üzletember fokozatosan elszakadt Magyarországtól, mostanra már magyar lakcímkártyája és adószáma sincs. Wáberer tavalyhoz képest két helyet tudott javítani, míg a Wallis-tulajdonos Veres Péter egymilliárd forinttal idén megelőzte Gattyánt a rangsorban, aki így csak a hatodik helyet tudta megcsípni 96 milliárd forintos vagyonával.

Kijött a lista: ők a leggazdagabb magyarok

Még több érdekes név a listán

A kiadványban szereplő 100 leggazdagabb magyar összvagyona idén közel 2800 milliárd forint lett, ami 180 milliárddal több a tavalyinál. Idén a belépési küszöb is emelkedett a korábbi 6 milliárdról 6,8 milliárdra, ennek köszönhetően tíz új névvel is találkozhatunk a legvagyonosabbak között. Andy Vajna (Vajna András György) például idén először került be a listára, 44 milliárd forintos vagyonával a 16. helyet szerezte meg. Idén hivatalosan szerepel a listán a Mol-vezér Hernádi Zsolt a 85. helyet megszerezve, a 100 leggazdagabb között pedig két nőt is találunk (Berkes Mihályné és Zwack Izabella).

További érdekes nevekből is szemezgettünk a Portfolio olvasóinak a listáról. Leisztinger Tamás agrárbefektetésekkel foglalkozó üzletember idén a 12. helyre fért fel 68 milliárd dolláros vagyonával, Garancsi István, a MET Magyarország tulajdonosa pedig a 30. helyet érte el. Garancsit követi a listán a több iparágban is jelentős befektetésekkel bíró Mészáros Lőrinc, a Graphisoft-alapító Bojár Gábor pedig a 35. lett 21 milliárdot meghaladó vagyonával.

Az Állami Nyomdában érdekeltséggel bíró Erdős Ákos a 40., Albrecht Ottó, a PannErgy résztulajdonosa pedig növekvő vagyonával az 56. helyezett lett. A listán ott találjuk még a MET-alapító Lakatos Benjamint is 13 milliárd forintos vagyonával, közel 10 milliárddal pedig Balogh Ákos ingatlanbefektető is felfért a listára. Az egészségügyi érdekeltségekkel is bíró Lantos Csaba a 83. helyen végzett, míg Nobilis Kristóf, a BIF igazgatóságának elnöke lett a 100. leggazdagabb magyar 6,8 milliárddal.

Orbán, Csányi és Lázár a legbefolyásosabb magyarok

A leggazdagabb magyarok mellett a kiadvány összegyűjtötte azt is, hogy kik a legbefolyásosabb magyarok itthon. Az első három helyezettben tavalyhoz képest nem történt változás, Orbán Viktor, Csányi Sándor és Lázár János lettek ismét a legbefolyásosabb magyarok. Habony Árpád a tavalyi negyedik helyről a hatodikra csúszott vissza, visszaadva ezzel Matolcsy György jegybankelnöknek a tavaly "elvett" negyedik helyezést. Matolcsyt követi Andy Vajna a sorban, de a tízek között még ott van Rogán Antal, Garancsi István, Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc is.
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
MBH 5