Kijött a lista: ők a leggazdagabb magyarok

2016. május 6. 09:24    
nyomtatás
 
Idén is közzétette a Napi.hu a 100 leggazdagabb magyar című kiadványát, amelyben ismét Csányi Sándor foglalja el az első helyet. Az OTP vezére tavaly óta 35 milliárd forinttal, 200 milliárdra duzzasztotta vagyonát, a tíz leggazdagabb magyar vagyona pedig összesen közel 1120 milliárd forintot tesz ki.


Csányi Sándor idén egymás után már hatodszorra viseli a leggazdagabb magyar címét, miután 2011 óta az OTP-vezér szerepel a lista legelején. Csányit Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa követi a sorban 175 milliárd forintos vagyonával, a dobogó harmadik helyét pedig Demján Sándor foglalja el 120 milliárddal.

A tíz leggazdagabb magyar között még ott van Gattyán György, Wáberer György és Simicska Lajos is. A top 10 között egy év alatt Demján Sándor tudta legnagyobb mértékben növelni vagyonát, összesen 29%-kal, de nem sokkal marad le Csányi Sándor sem 21%-ot meghaladó vagyongyarapodásával.

A tavalyi tízes listához képest változások is vannak a nevek között: Várszegi Gábor például kikerült a tízek közül, miután a lap szerint az üzletember fokozatosan elszakadt Magyarországtól, mostanra már magyar lakcímkártyája és adószáma sincs. Wáberer tavalyhoz képest két helyet tudott javítani, míg a Wallis-tulajdonos Veres Péter egymilliárd forinttal idén megelőzte Gattyánt a rangsorban, aki így csak a hatodik helyet tudta megcsípni 96 milliárd forintos vagyonával.

Kijött a lista: ők a leggazdagabb magyarok


Még több érdekes név a listán


A kiadványban szereplő 100 leggazdagabb magyar összvagyona idén közel 2800 milliárd forint lett, ami 180 milliárddal több a tavalyinál. Idén a belépési küszöb is emelkedett a korábbi 6 milliárdról 6,8 milliárdra, ennek köszönhetően tíz új névvel is találkozhatunk a legvagyonosabbak között. Andy Vajna (Vajna András György) például idén először került be a listára, 44 milliárd forintos vagyonával a 16. helyet szerezte meg. Idén hivatalosan szerepel a listán a Mol-vezér Hernádi Zsolt a 85. helyet megszerezve, a 100 leggazdagabb között pedig két nőt is találunk (Berkes Mihályné és Zwack Izabella).

További érdekes nevekből is szemezgettünk a Portfolio olvasóinak a listáról. Leisztinger Tamás agrárbefektetésekkel foglalkozó üzletember idén a 12. helyre fért fel 68 milliárd dolláros vagyonával, Garancsi István, a MET Magyarország tulajdonosa pedig a 30. helyet érte el. Garancsit követi a listán a több iparágban is jelentős befektetésekkel bíró Mészáros Lőrinc, a Graphisoft-alapító Bojár Gábor pedig a 35. lett 21 milliárdot meghaladó vagyonával.

Az Állami Nyomdában érdekeltséggel bíró Erdős Ákos a 40., Albrecht Ottó, a PannErgy résztulajdonosa pedig növekvő vagyonával az 56. helyezett lett. A listán ott találjuk még a MET-alapító Lakatos Benjamint is 13 milliárd forintos vagyonával, közel 10 milliárddal pedig Balogh Ákos ingatlanbefektető is felfért a listára. Az egészségügyi érdekeltségekkel is bíró Lantos Csaba a 83. helyen végzett, míg Nobilis Kristóf, a BIF igazgatóságának elnöke lett a 100. leggazdagabb magyar 6,8 milliárddal.

Orbán, Csányi és Lázár a legbefolyásosabb magyarok


A leggazdagabb magyarok mellett a kiadvány összegyűjtötte azt is, hogy kik a legbefolyásosabb magyarok itthon. Az első három helyezettben tavalyhoz képest nem történt változás, Orbán Viktor, Csányi Sándor és Lázár János lettek ismét a legbefolyásosabb magyarok. Habony Árpád a tavalyi negyedik helyről a hatodikra csúszott vissza, visszaadva ezzel Matolcsy György jegybankelnöknek a tavaly "elvett" negyedik helyezést. Matolcsyt követi Andy Vajna a sorban, de a tízek között még ott van Rogán Antal, Garancsi István, Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc is.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium