Milliárdokat buktak el a tőzsdei esésben a világ leggazdagabb emberei

2018. október 11. 08:54    
nyomtatás
 
Esnek a tőzsdék mindenhol a világban, az európai tőzsdék lefordulása után tegnap Amerika is rég nem látott esésben fejezte be a napot, mindez pedig mintegy 99 milliárd dollárt törölt ki a világ 500 leggazdagabb emberének vagyonából - írja a Bloomberg.


A Bloomberg Billionaires Index adatai szerint a tegnapi volt a második legnagyobb vagyonvesztéses nap idén a világ 500 leggazdagabb emberénél. A nagy techcégeknél, köztük az Amazonnal, a Facebookkal, az Alphabettel és Twitterrel, 3-7%-os eséseket lehetett látni, így nem csoda, hogy az Amazon vezére és egyben a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos a tegnapi kereskedésben 9,1 milliárd dollárt vesztett vagyonából. Ezzel vagyona 145,2 milliárdra csökkent, ami a legalacsonyabb mért érték július óta.

2018.10.10 22:06 Vérengzés az amerikai tőzsdéken: 830 pontos mínuszban zárt a Dow

Európa leggazdagabb embere, Bernard Arnault 4,5 milliárd dollárt vesztett, ezzel vagyona 66,9 milliárdra esett, miután a luxusmárkákat gyártó LVMH cégének részvényei jelentőset estek a szigorúbb kínai árubeviteli szabályok miatt.

Az indexen szereplő 500 leggazdagabb emberből 17-en vesztettek több mint egymilliárd dollárt tegnap. Warren Buffett vagyona például 4,5 milliárddal csökkent, ami a legnagyobb vagyonarányos veszteség, a világ leggazdagabb 67 tech mogulja pedig, köztük Bill Gatesszel és Mark Zuckerberggel, összesen több mint 32 milliárd dollártól estek el.

Az index alapján az amerikai milliárdosok vesztették el a legtöbb pénzt országos összehasonlításban, összesen 54,5 milliárd dollárt.

Címlapkép: AFP/Mandel Ngan

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium