Négyezermilliárd dollárnyi örökség árasztja el hamarosan a privátbanki piacot

2018. június 14. 09:11    
nyomtatás
 
A Royal Bank of Canada tanulmánya szerint 2020-ig mintegy négyezermilliárd dollárnyi vagyon zúdul a brit és észak-amerikai privátbanki piacra, miután az ügyfelek többségénél már elérkezett a generációváltás időszaka - számol be a hírről a Financial Times.

Save the date! Október 16-án jön a Portfolio Öngondoskodás konferenciája, ahol a generációváltás, valamint a privátbanki piacot érintő legnagyobb kihívásokról is szó lesz.A Royal Bank of Canada tanulmánya szerint mintegy négyezermilliárd dollárnyi örökség zúdul hamarosan a brit és az észak-amerikai piacra egyedül, miután a mostani, már idősebb privátbanki ügyfelek átadják vagyonukat a gyermekeiknek. Általában egy privátbank kezelt vagyona csökken akkor, amikor egy vagyonosabb ügyfél elhuny, mivel vagyonát szétosztják az örökösök között, de a tanulmány szerint a privátbankok többsége már tudatosan készül erre a folyamatra, igyekeznek úgy átalakítani szolgáltatásaikat, hogy a következő generációt az ügyfeleik között tudják.

A Wealth-X tanulmánya szerint a privát vagyonkezelők oldaláról egyre nagyobb a fókusz a generációváltáson és a sikeres vagyonátörökítésen, erről már globális szinten tartanak oktatásokat az ügyfeleiknek. A bank tanulmánya szerint mindemellett egyre gyakoribb, hogy a privátbanki ügyfelek igyekeznek minél hamarabb bevonni gyermekeiket a vagyontervezés folyamatába: a megkérdezett szülők 53%-a mondta azt, hogy a gyermekeik vagyoni és pénzügyi oktatása prioritást élvez náluk, 33%-nak pedig a jövőbeni tervei között szerepel.

A jelentés alapján vannak extrém esetek is, amikor néhány privátbanki ügyfél inkább úgy dönt, hogy a felhalmozott vagyonát eladományozza valamilyen nonprofit szervezetnek, ezzel arra ösztönözve a gyermekeit, hogy saját erejükből építsék fel saját vagyonukat. Emellett vannak olyan családok is, amelyek 200 évre előre meghatározzák, hogy milyen arányban osszák majd fel vagyonukat a következő generációk között.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium