Putyin adót vetne ki az oligarchákra, milliárdok égtek el egy nap alatt

2018. augusztus 13. 08:50    
nyomtatás
 
Oroszország leggazdagabb oligarchái több mint 3 milliárd dollár vesztettek egy nap alatt, miután Putyin elé került egy olyan javaslat, amely megnövelné az adókat a legnagyobb nemzeti fém- és bányaipari vállalatainál - írja a Bloomberg.


Andrej Belousov, Putyin tanácsadója 14 olyan céget nevezett meg az elnök elé került javaslatban, akik több adót fizetnének az új tervek szerint, ennek eredményeképpen a befektetők elkezdték adni az érintette cégek részvényeit, ami 3,1 milliárd dollárnyi vagyoncsökkenést eredményezett a cégvezéreknél.

Az új javaslat olyan vállalatokat érint, mint az MMC Norilsk Nickel PJSC, a Severstal PJSC vagy a Sibur Holding PJSC, ezek mindegyikének élén olyan milliárdos oligarchák állnak, mint Vlagyimir Potanin, Alexej Mordasov, Leonid Mikhelson vagy Gennagyij Timcsenko.

A tervek szerint a magasabb adóval 500 milliárd rubelnyi, tehát mintegy 7,4 milliárd dollárnyi plusz bevétele lenne az államkasszának. Az érintett orosz gazdagok közül Vlagyimir Lisin vagyona esett a legtöbbet, miután cége, a Novolipetsk Stell részvényei 5,4%-ot estek pénteken. A Bloomberg Billionaires Index alapján Lisin 832 millió dolláros vagyoncsökkenése teljes vagyonának 4%-át jelenti.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium