Előfizetői tartalom

Rockefeller háromszor gazdagabb volt, mint most a világ leggazdagabb embere

Portfolio
Jeff Bezosnak, a világ leggazdagabb emberének 117 milliárd dolláros vagyona van, Francoise Bettencourt Meyers, a világ leggazdagabb nője pedig 54 milliárd dolláros vagyonnal bír. Érdekes számok jönnek ki akkor, ha a vagyonukat összehasonlítjuk a leggazdagabb emberek vagyonával a múltból - írja a Bloomberg.

John D. Rockefeller mintegy 1,5 milliárd dolláros vagyont halmozott fel, ami mai értéken számolva mintegy 26 milliárd dollárnak felelne meg. Van azért ennél jobb összehasonlítás is, ha azt nézzük,hogyan aránylik ezeknek az embereknek a vagyona a GDP-hez. Rockefeller 1,5 milliárd dolláros vagyona 1,6%-át tette ki az 1937-es GDP-nek. Ha ugyanezt az arányt tartaná ma is, akkor Rockefeller...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés