Portfolio

Euróalapú megtakarítás

Intelligens befektetés magasabb hozamokkal, adóhatékony TBSZ számlával.

Start

Akár 12,9%-os hozam*

A 2020-as Finax 80/20 portfolio hozama 12,9% volt. Az elmúlt 10 évben az ETF részvényindexek hozamai akár évi 4%-kal is meghaladták a Magyarországon legnépszerűbb befektetési alapok hozamait.

*A múltbeli hozam nem jelent garanciát a jövőbeni hozamokra.

Adóoptimalizálás TBSZ számlával

A FINAX kínálta befektetések hozamai akár adómentesen is felvehetők.

Nézd meg, hogyan

EXTRA KEDVEZMÉNY

Ugorj át innen a befektetéstervezőre és mentesülsz a havi 1000 euró alatti befizetéseket terhelő 1%-os díjtól.

Személyre szabott portfoliókezelés kisbefektetőknek. Mi ez az őrültség?

Az elmúlt egy év tőzsdei szárnyalása, a dübörgő Tesla, a rakétaként száguldó zöld energiás cégek, és a hiperugrással emelkedő Bitcoin népszerűvé tették a tőzsdei befektetést.  A népszerűség azonban önmagában nem hozza el a tudást, aminek segítségével ráakadhatunk a jövő nagy nyerteseire, bár szaktudástól függetlenül a visszapillantó tükör mindig tisztább képet ad a tőzsdei befektetések esetén, mint a szélvédő, ahol a jövőt fürkészed.

Akik megtehetik, hogy privátbanki szolgáltatást vegyenek igénybe, vagy van elegendő tőkéjük a portfóliókezeléshez, rábízhatják tőkéjüket a befektetési szolgáltatók okos embereire, a többségnek meg maradnak a befektetési alapok, vagy akár az egyedi részvénykereskedés.

Létezik azonban egy szolgáltató, a Finax, amely személyre szabott, robotizált portfóliókezelést végez, és elhozza azt, amit a vörösszőnyeges privátbanki ügyfelek kapnak, sőt még többet is.

Miért lehet a portfóliókezelő robot hosszú távon hatékonyabb, mint a piac legokosabb portfóliómenedzserei, alapkezelői?

A magyarázat egyszerű, a robotot részben megfosztottuk a gondolkodás jogától és kizárólag olyan termékekből állíthatja össze a portfóliót, amelyek az elmúlt 40 évben már többszörösen bizonyították, hogy hosszú távon magasabb hozamot képesek elérni, mint a profi alapkezelők.

Micsoda? Mi lehet az, ami többet tud, mint a legbölcsebb alapkezelők? 

Nem más, mint a piac maga, ugyanis a portfóliómenedzserek hosszú távon az esetek döntő többségében alulmúlják magának az adott piacnak a hozamát, amit követnek - legyen az amerikai tőzsde, európai vagy ázsiai. Ha például az amerikai tőzsde hozama 15 év alatt átlagosan 8%, akkor a piaci guruk jellemzően ennél kisebb hozamot érnek el ezen időszak alatt.

A piaci hozam azonban könnyen elérhető, ha egyszerűen megvásárlod a piacot.

Hogyan tudom az egész piacot megvásárolni, nem vagyok én dollármilliárdos?

A megoldás egyszerű, már negyven éve létezik az úgynevezett indexkövető alap, ami lemásolja a tőzsdeindex pillanatnyi állásást, aztán követi annak változását.

Ha 10 év múlva egy új üstökös jelenik meg a világ tőzsdéin, mondjuk egy humanoid robotgyártó cég, akkor az indexben megnő ennek a cégnek a súlya, így a te portfóliódban is. Ennek óriási előnye, hogy kapásból leveheted a „ki kell találnom a jövőt, hogy sokat nyerjek” gondot a válladról, a portfóliód automatikusan követi a világ változását és hozza a jövő nyertesei által generált hozamot.

A Finax-robot kizárólag ezekből az indexet másoló termékekből rakhatja össze a portfóliókat, a hosszú távú magasabb hozamot szem előtt tartva.

finax portfolio

Eddig jól hangzik, de ez még mindig kevés a sikerhez 2021-ben.

Napjainkban amerikai, európai, ázsiai globális vállalatok szállnak harcba a világ fogyasztóiért, miközben a világgazdaság növekedésének motorjai földrajzilag elszórva helyezkednek el.  

A megoldás ilyen környezetben csak az lehet, hogy a Wall-Street-i nagyágyúkhoz hasonlóan neked is globális befektetővé kell válnod!

A jó hír, hogy a Finax robottanácsadója ezt a feladatot is leveszi a válladról, akár 10 különböző indexkövető termékből, csúnya néven ETF-ből rakja össze a portfóliódat, amelyek az összes kontinens gazdaságát lefedik.  Az automatizált portfóliókezelésnek köszönhetően ripsz-ropsz globális befektetővé válsz, akinek érdekeltségei vannak az amerikai, európai és ázsiai piacon is.

Az jól hangzik, de én nem akarom az összes pénzem a tőzsdére vinni. Mi van, ha jön egy hosszú medve piac, ahol lefelé szánkóznak az árak?

A Finax robottanácsadója a kockázatvállalási hajlandóságod figyelembevételével alakítja ki, a portfóliódat, ami kötvényeket és részvényeket tartalmazó termékekből áll.  A múlt tapasztalata alapján, minél nagyobb egy portfólió részvényaránya, hosszú távon annál nagyobb hozamban bízhatsz. Persze rövid távon hektikusan tudnak mozogni, amibe akár egy nagyobb zuhanás is belefér (hosszú táv alatt 15 évet értünk).

Egy mintaportfoliót már most, pár perc alatt összeállíthatsz magadnak.

Ha már befektetésről beszélünk, és hosszabb távban is gondolkodsz, akkor több legyet is üthetsz egy csapásra. Egyrészről a kamatos kamat hatása neked dolgozik, a Finax-robot a befektetésedből származó pénzáramokat (osztalék) automatikusan befekteti számodra.  Másrészről adómentességet élvezhetsz a Finax TBSZ számla segítségével. A befektetésed euróban kamatozik, ami a múlt tapasztalata alapján védelmet nyújt a forintgyengülése ellen.  

Az, hogy hosszú távon a Finax portfóliót alkotó termékekkel magasabb hozamot lehet elérni, mint amit az alapkezelők elérnek jól hangzik, de mi mennyibe kerül a szolgáltatás?

A teljes éves Finax portfóliókezelés, számlavezetési díj, mindösszesen évi 1,2%, amennyiben erről az oldalról indítod a számlanyitást.  Ez akkor is így van, ha ITT összeállítasz egy mintaportfoliót magadnak, és ha tetszik továbblépsz a számlanyitáshoz.