Előfizetői tartalom

10 fegyver, ami annyira brutálisnak bizonyult, hogy inkább betiltották

Az emberiség már az 1600-as években olyan fegyvereket fejlesztett, melyeknek betiltásáról inkább bilaterális egyezményt hoztak, ennek ellenére mégis folyamatosan állunk elő az újabb és újabb, félelmetesen hatékony, gyakran embertelen harcászati eszközökkel. Szerencsére a teljes emberiségre veszélyes biológiai fegyvereket vagy az évtizedekkel egy háború vége után még mindig halálos áldozatokat szedő kazettás bombákat és taposóaknákat néhány ország már betiltotta. Megnéztünk tizet azok közül a veszélyes fegyverek közül, melyeknek hadicélú használatát nemzetközi egyezmények korlátozzák.

1-3. Mérgezett lövedékekFotó: ShutterstockA mérgezett lövedékek tiltásáról szóló, Franciaország és a Német-római Császárság között megkötött, 1675-ös strasbourgi egyezmény a világ egyik legelső "etikus" fegyverhasználatról szóló nemzetközi megállapodása és a világ első vegyi fegyvereket korlátozó szerződése. Az első multilaterális megállapodás, ami korlátozta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés