Előfizetői tartalom

10 ok, amiért a katasztrófa előtt le kell állni a mentőcsomagokkal

Portfolio
Több jó ok is van rá, amiért az eurózónának meg kellene állnia az országok kimentésével Írországnál, Portugáliára és Spanyolországra már nem kellene kiterjeszteni a mentőcsomag lehetőségét. A Centre for Economic Policy Research elnöke szerint legalább 10 ok van rá, amiért az eurózónának másképp kellene gondolkodnia. Ezen okok között nem csak az eddig elkövetett hibákat, de a befektetői szemléletet, a mentőcsomagok után várható állapotot, a külső kapcsolatokat és az eurózónából való kilépés lehetőségeit is számba veszi a szakértő.

Guillermo de la Dehesa, a CEPR elnöke (korábban az IMF és a Világbank helyettes elnöke, illetve a spanyol jegybank igazgatója, a spanyol kormány pénzügyi tárcájának korábbi államtitkára) szerint ahhoz, hogy az európai szuverén adósságválság ne váljon egy önbeteljesítő dominósorrá, a kimentéseknek Írországgal meg kellene állnia, nem lenne szabad kiterjeszteni Portugáliára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés