FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
 
Előfizetői tartalom

10 szupertitkos csodafegyver, amiről nem is gondolnád, hogy létezik

Gondoltad volna, hogy legalább 50 éve létezik már olyan fegyver, mellyel észrevehetetlenül szívrohamot lehet előidézni a gyanútlan áldozatban, minden nyom nélkül? Vagy esetleg azt, hogy egy ürüléknek látszó kupac CIA-s rádióadót rejthet? Netán hogy egy óvszerbe csomagolt különleges porral hatástalanítani lehet egy harckocsit? Akár egy James Bond filmben is elférnének azok a kütyük, melyeket a világ titkosszolgálatai, különleges alakulatai már rég óta használnak vagy használtak, többnyire a nagyvilág tudta nélkül. Megnéztünk 10 rejtélyes, emberélet kioltására közvetlenül vagy közvetetten alkalmas harci eszközt, melyeket nagyhatalmak különleges karhatalmi szervezetei speciális feladatokra használnak.

1-3. A halálos esernyőFotó: ShutterstockGeorgi Markov bolgár író 1968-ban disszidált az Egyesült Királyságba, majd különféle nyugati médiumokon keresztül élesen kritizálni kezdte szülőhazájának kommunista kormányát. 1978-ban a buszmegállóban várakozott, amikor szúró fájdalmat érzett a lábában, majd látta, ahogy egy férfi mögötte egy esernyőt vesz fel a földről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés