Előfizetői tartalom

FED: túl van a mélyponton a feldolgozóipar (?!)

Portfolio
További feldolgozóipari kontrakcióra utaló eredményt hozott a Philadelphia FED legutóbbi regionális felmérése. A mutató júniusban -3.7%-ot tett ki, mely kedvezőbb az elemzői várakozásoknál (-10.0%) és az áprilisi -8.8%-os értéknél is. A javulás ellenére a negatív tartományból nem tudott kiemelkedni az index, a mutató hét hónapja folyamatosan a negatív tartományban tartózkodik.

A mutató több részindexből áll, melyek közül májusban a leginkább kiemelhető a következő 6 hónapra vonatkozó várakozásokat tükröző mutató. Itt ötödik hónapja javulnak a kilátások. Kedvezőtlen, hogy az új rendelések volumene 3. hónapja mutat romló képet, valamint júniusban az árszintben is egy hirtelen ugrás következett be. A termelők többsége arról panaszkodott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés