Előfizetői tartalom

4.6%-os növekedést várnak az USA-ban

Portfolio
A National Association for Business Economics (NABE) gazdasági előrejelzésekkel foglalkozó 32 szakértőből álló bizottsága arra számít, hogy az USA GDP-je idén 4.6 százalékkal emelkedik (tavaly 3.1 százalék). A gyorsuló növekedésben fontos szerepe van a gyenge dollár okozta gyorsuló exportnak. A foglalkoztatottság 1.1 százalékkal emelkedhet, mely havonta átlagosan 150 ezer új munkahelyet jelent. Több elemző is felhívta már a figyelmet, hogy a tartósan gyors növekedés egyik legfontosabb feltétele a foglalkoztatás növekedése.

Az emelkedő foglalkoztatás ellenére a munkanélküliségi ráta 2004 végéig nem változik (5.6%), ugyanakkor 2005 végére 5.3 százalékra mérséklődhet. Az elemzők a dollár gyengeségét tartósnak vélik, némi erősödés az euróval szemben csak a második félévben várható. Az idei amerikai export becslésük szerint 10 százalékkal is bővülhet a korábban várt 7.5 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái