Előfizetői tartalom

Egy kissé zavaros történet: Járai a forint elleni spekulációtól tart

Portfolio
A magas államháztartási hiány és a folyó fizetési mérleg deficitje akár a forint elleni spekulációra is ösztönözheti a befektetőket - ez volt a fő mondanivalója Járai Zsigmond MNB-elnöknek Medgyessy Péter miniszterelnöknek írt augusztus 11-én kelt levelének, melyre a Magyar Hírlap hívja fel mai számában a figyelmet. A fentiek értelmezéséhez szükségesnek látjuk megemlíteni, hogy a levél megírását követően 5 nappal az MNB Monetáris Tanácsa (MT) 50 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre, melynek egyik indokaként a kedvezőbbé váló külső feltételeket, a csökkenő elvárt kockázati felárakat jelölte meg Járai Zsigmond.

"Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy a magyar gazdaság az elmúlt időszakban olyan pályára került, amelyen haladva folyamatosan növekszik annak a valószínűsége, hogy a tőkepiacok kikényszerítik annak módosítását" - ezzel kezdte a miniszterelnöknek írt levelét az MNB elnöke. A folyó fizetési mérleg hiányának csökkentése mellett Járai szót emelt amellett is, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés