Előfizetői tartalom

Kornai: A kórházak bátran költekeznek túl, hiszen tudják, "halhatatlanok"

Portfolio
Tavaly a kórházak, gyógyító intézmények közel 30 százaléka volt csődközeli állapotban - mondta el Kornai János közgazdász. A professzor szerint az állami tulajdonban lévő kórházak könnyebben túllépik a költségvetési korlátokat, mint a magántulajdonban lévő, hasonló profilú intézmények. A professzor a "60 éves a Közgáz" elnevezésű rendezvényen tartott előadásában kiemelte: felelőtlen gazdálkodásra sarkall, hogy az állam az utolsó pillanatban mindig megmenti az eladósodott intézményeket.

Magyarországon tavaly a 131 kórház közül 39 olyan súlyos anyagi gondokkal küzdött, hogy az intézményekbe pénzügyi biztost rendeltek ki a helyzet javítása érdekében - mondta Kornai János közgazdász. A professzor a "60 éves a Közgáz" elnevezésű rendezvény záró előadását a kórházi szektorban felpuhuló költségvetési korlátokról tartotta. A közgazdász kiemelte: Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés