Előfizetői tartalom

Jól tesszük-e, hogy kimaradunk az adóharmonizációból?

Portfolio
Megoszlanak a vélemények arról, hogy mi a helyes magyar álláspont a közös uniós társasági adóalap átvételével kapcsolatban. A kimaradást helyeslők úgy látják, az első körös fiskális szempontok mellett az egész szabályozás körüli bizonytalanság is indokolja a kormány álláspontját. Pitti Zoltán viszont úgy látja, hogy több okból is átgondolatlan és az ország gazdasági stabilizációjának esélyét gyengítő döntés született.

Már régóta folyik a közös gondolkodás arról, hogy az Európai Unióban legyen közös a társasági adóalap (CCCTB), elsősorban a több országban tevékenykedő multinacionális cégek adminisztrációs terheinek könnyítése érdekében - mondja Torma Levente, a DLA Piper adótanácsadó cég ügyvezetője. Ha egy multinacionális cég az EU egy másik országában leányvállalatot szeretne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés