Előfizetői tartalom

Az egész EU-ban Magyarországon az egyik legrosszabb a korrupciós helyzet

MTI
A Transparency International (TI) korrupcióérzékelési indexében (CPI) a legjobban teljesítő 20 ország közül 14 nyugat-európai, illetve európai uniós ország. Ennek ellenére a térség országaiban megrekedtek a korrupcióellenes törekvések, és gyengülnek a demokratikus intézmények - állapítja meg a berlini székhelyű szervezet kedden kiadott éves jelentésében. Magyarország egy pontot javított tavalyhoz képest, azonban még így is a harmadik legrosszabb helyen áll az EU-s országok között.

A tavalyi évre vonatkozó felmérésben a 100 fokú skálán a legjobb helyre visszatért Dánia a maga 88 pontjával, ami ugyanannyi, mint egy évvel korábban, csak éppen a tavalyi első Új-Zéland az akkor elért 89 pontról 87-re csúszott vissza. Utánuk következik Finnország, Szingapúr, Svédország, Svájc, Norvégia, Hollandia, Kanada. Általánosságban véve az elmúlt négy évben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés