Előfizetői tartalom

Trump megint megcsillogtatta zseniális észjárását: negatív kamatokat követel a jegybanktól

Portfolio
Donald Trump amerikai elnök arra szólította fel a Fedet (természetesen Twitteren), hogy nyomja negatív tartományba az irányadó rátát, hiszen más országok jegybankjai is ezt az eszközt használják a gyenge gazdasági növekedéssel szembeni küzdelemhez. És hát, ha ők igen, akkor mi miért nem? – gondolja a bejegyzése alapján Trump.

Trump Twitter-bejegyzésében legújabban arra jött rá, hogy a negatív kamatok sokat spórolnának az államnak az államadósság visszafizetésében. Arra persze már nem tér ki a gondolatmenet (de nyilván végiggondolta), hogy például az európai és japán jegybankoknak milyen kockázattal és pénzpiaci feszültségekkel kell szembenézniük a negatív kamatok miatt, vagy éppen amiatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés