Előfizetői tartalom

Brutális dolgokat állít a Vanity Fair a szaúdi rendszerről

MTI
Hogyan tünteti el Szaúd-Arábia a rendszer bírálóit? - ezzel a címmel és erről közölt hosszas oknyomozó riportot a Vanity Fair című amerikai havilap szeptemberi száma. A lap munkatársa Dzsamál Hasogdzsi rendszerkritikus szaúdi újságíró tavaly októberi meggyilkolása után indult feltáró riportkörútra. Kutatásai során arra jutott, hogy a szaúdi vezetés szabályosan vadászik külföldön élő rendszerkritikus emberekre.

A 60 éves Hasogdzsit Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán gyilkolta meg egy Szaúd-Arábiából érkezett csoport, amelynek tagjait Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörököshöz közel állónak tartják. A gyilkosságról borzalmas részletek kerültek napvilágra: a török sajtóban például nyilvánosságra hoztak részeket egy hangfelvételből, amely az isztambuli szaúdi konzulátuson...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés