trump1205
Gazdaság

Cáfolták, hogy Donald Trump nyomást gyakorolt volna az ukrán elnökre

MTI
Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszter szombaton cáfolta azokat az állításokat, miszerint Donald Trump amerikai elnök nyomást gyakorolt volna Volodimir Zelenszkij ukrán elnökre azért, hogy indítson vizsgálatot Joe Biden volt demokrata párti amerikai alelnök és fia ügyében.

A The Washington Post és a The New York Times csütörtökön, illetve pénteken meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írták, hogy az amerikai elnök egy júliusi  telefonbeszélgetésben állítólag nyomatékosan arra kérte Zelenszkijt, hogy indítson vizsgálatot Joe Biden, Trump egyik fő politikai ellenfele és fia ellen.

Tudom, hogy miről szólt a beszélgetés, és úgy gondolom, nem volt nyomásgyakorlás - mondta Prisztajko a Reuters jelentése szerint. Ez egy hosszú, baráti beszélgetés volt, sok kérdést érintett, amelyek időnként komoly válaszokat igényeltek - jelentette ki az ukrán külügyminiszter.

Trump pénteken a Twitteren tagadta és álhírnek minősítette a neki tulajdonított beszélgetést.

Az amerikai sajtó korábbi beszámolói szerint Joe Biden - aki 2009-2017 között Barack Obama alelnöke volt - 2014-ben támogatta Viktor Janukovics akkori oroszbarát ukrán elnök megbuktatását, és az új elnöknek, Petro Porosenkónak katonai támogatást ígért, de cserébe azt követelte, hogy az ő Hunter nevű fiát tegyék meg az ukrán gázipari cég igazgatótanácsa tagjának. Ez meg is történt.

A két amerikai lap jelentése nyomán pénteken demokrata párti törvényhozók vizsgálatot sürgettek annak kiderítésére, hogy vajon Trump és ügyvédje nyomást gyakorolt-e az ukrán kormányra annak érdekében, hogy a 2020-as amerikai elnökválasztás idején hozzon nyilvánosságra kompromittáló dolgokat a választási vetélytársáról.

hunguest
eszközkezelő_mti_eladó lakás
shutterstock_386623786
Benzinkút
hősök tere_getty
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
DMARC20191013101