Előfizetői tartalom

Az utolsó pillanatban vagyunk: sztrájkot szerveznek a pedagógusok

MTI
|
Portfolio
Ha a kormány a magyar közoktatás napjáig - november 22-ig - nem teljesíti a követeléseket, akkor a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) őszre tüntetést, ha "ez sem elég", 2020 januárjára országos sztrájkot szervez - mondta a PSZ elnöke hétfőn, budapesti sajtótájékoztatón. Szabó Zsuzsa közölte, a bejelentett akciókról a szakszervezet előző napi kongresszusán döntöttek.

Ragaszkodnak ahhoz, hogy a tárgyalások minél előbb elinduljanak, de alapvetően nem a tüntetés, a sztrájk az elsődleges cél, hanem az, hogy ötpontos követelésük teljesüljön záros határidőn belül - mondta Szabó Zsuzsa. Ezek között szerepel a pedagógusok, az oktatásban dolgozók bérének rendezése, a munkaterhelés csökkentése. Elég volt, elfogyott a türelmünk, az elégedetlenség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés