Előfizetői tartalom

Magyarország költi a legtöbb pénzt templomfelújításra

MTI
Az unióban Magyarország költi a legtöbb pénzt templomok megújítására és egyházi iskolákra, intézményekre - mondta a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn Gyöngyösön, a Szent Bertalan-templom toronysisak-rekonstrukciójának és turisztikai fejlesztésének megáldása alkalmából.

Semjén Zsolt az ünnepi szentmisét követően a közmédiának nyilatkozva hangsúlyozta: ez két szempontból is helyénvaló. Egyrészt Kelet-Európa megszenvedte a szovjet megszállást, amikor lerombolták vagy elhanyagolták templomainkat. Szükséges tehát egyfajta jóvátétel és 30 évvel a történtek után is van ebben még elmaradás - tette hozzá. Másrészt, ahol templomok vannak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés