Előfizetői tartalom

Egy szempillantás alatt leállt a magyar gazdaság egyik motorja – Kezdhetünk aggódni?

Portfolio
Az építőipari termelés augusztusban 10,5%-kal esett vissza az előző hónaphoz képest a KSH adatai alapján, amely nagyon komoly negatív meglepetésnek mondható, hiszen az építőipar (volt) a magyar gazdaság egyik húzóereje. Az elmúlt hónapokban már látszódtak a lassabb növekedés jelei, azonban ilyen gyenge adatra nem igazán lehetett számítani. Az előző év azonos időszakához képest 5,9%-os növekedést mért a hivatal, amely jócskán alulmúlja az elmúlt hónapokban megszokott 20-40% közötti dinamikákat.

Egyetlen hónap gyenge adata nem törte meg a növekvő trendet, és könnyen lehet, hogy a következő hónapokban újabb lendületet tud venni az építőipar, de az nagyon valószínű, hogy lassan búcsút kell mondanunk a 30-40%-os éves dinamikáktól. A 10% feletti augusztusi visszaesés nem mondható drámainak annak tükrében, hogy júliusban csaknem ugyanekkora havi alapú növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés