Előfizetői tartalom

A magyar "rabszolgatörvényt" is dicséri a Világbank az új versenyképességi jelentésében

Portfolio
Egy hellyel, az 52. helyre lépett előre Magyarország a Világbank Doing Business rangsorában és így az uniós tagállamok között a 21. helyen található, illetve megelőzte Romániát, amely az 55. helyre visszacsúszott. Két főbb tényező miatt lépett előre Magyarország a versenyképességi listán: a szochó csökkentése, és a gyorsabb céges áfavisszatérítés miatt, igaz a Világbank anyaga a foglalkoztató szempontjából pozitív példaként említette a rabszolgatörvényt is, bár a munkaerőpiaci szabályozás nem rangsorképző tényező, így ezért nem szerepel a Pénzügyminisztérium adatokat értelmező közleményében sem.

Az összevethető módszertan szerint a 2019-es 73,2 pontról a 2020-as (tehát a ma közzétett) felmérés szerint 73,4 pontra emelkedett Magyarország pontszáma a 100 pontos versenyképességi rangsorban és így 1 helyet javítva az 52. helyre jött fel a Világbank azon listáján, amely azt méri, hogy milyen könnyű az adott országban vállalkozást kezdeni és folytatni. A régiós versenytársaink...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái