Előfizetői tartalom

Mégis elkerülheti a recessziót Németország?

MTI
Nem számít a német gazdaság visszaesésére a szövetségi kormány mellett működő független gazdasági tanácsadó testület. A gazdasági bölcsek tanácsának is nevezett szakértői csoport szerdán Berlinben bemutatott előrejelzése szerint az Európai Unió legnagyobb gazdasága idén és jövőre is növekedik, de a korábban vártnál kisebb mértékben.

A német gazdaság "lejtmenetben" van, de várhatóan elkerüli a recessziót, így a hazai össztermék (GDP) idén 0,5 százalékkal, jövőre 0,9 százalékkal növekedhet - mondta Christoph M. Schmidt, a testület vezetője. Hozzátette, hogy jövőre főleg azért lódulhat meg a gazdaság, mert az ideinél több munkanap lesz, de ezt a hatást leszámítva 2020-ban is 0,5 százalék lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés